Na ruim 31 jaar neemt havenmeester Schermer per medio april 2017 afscheid van de haven

11-01-2017

"OLIE VERVERSEN" havenmeester Gerard Schermer

Na ruim 31 jaar als havenmeester bij de “Stichting Jachthaven Wartena” gewerkt te hebben, ga ik medio april stoppen. Meer dan 30 jaar werken en wonen in een omgeving die voor de meeste mensen de plaats van hun hobby is. Ik kan U verzekeren dat het voor mij meestal ook zo voelde. Het antwoord op een vaak gestelde vraag:”Moeten jullie altijd in het weekend werken?” Het antwoord was: ”Jazeker, maar U moet op zondag weer naar huis na een mooi weekend op de boot en wij mogen hier blijven.”
Ik ben opgegroeid in Grou in een watersportgek gezin waar “de boot” een vaste plaats innam. Iedere vakantie en alle weekends in de zomer op het water en ’s winters het onderhoud van de boten. Tijdens de middelbare school werd het zelf varen, werken bij een zeilschool en op een jachtwerf. Na de middelbare school heb ik, om een achteraf onduidelijke reden, een opleiding tot onderwijzer gevolgd. Na 4 jaar “schoolmeesteren” heb ik de mogelijkheid met beide handen aangegrepen om weer op deze jachtwerf terug te keren als havenmeester en verantwoordelijke voor de huurvloot. Letterlijk van je hobby je werk maken. En dan na 6 jaar op 21 december 1985 een advertentie in de Leeuwarder Courant voor de vacature van 1e havenmeester in Warten. En het dan nog worden ook!
Wat heeft dit nu te maken met olie verversen zult u zich misschien afvragen. Een havenmeester is, naar mijn mening, het smeermiddel tussen de klant, zijn boot, zijn hobby en de haven . Hij lost probleempjes op en zorgt er in het algemeen voor dat U zonder stress en met plezier van Uw boot kunt genieten. Ook het opnemen van uw opmerkingen en wensen om die later over te kunnen brengen naar het bestuur is een taak van de smeerolie. En nu wordt de smeerolie deels ververst. De nieuwe olie in de persoon van Albert Woudstra zal vanaf 15 februari 2017 mijn taak in het team geleidelijk overnemen in de vaste verwachting dat het ook in de toekomst bij de “Stichting Jachthaven Wartena” zal gaan als de “gesmeerde bliksem”.

P.S. Ik hoop in de komende maanden op een informele wijze afscheid van U te nemen, gewoon op het kantoor of bij het tankstation of op de steiger, gewoon, zoals het altijd was.

Gerard Schermer

 

Neem contact op

T: (058) 2551870

Openingstijden zomer
(juni t/m augustus)

Dagelijks (dus ook in het weekend)
8.30 uur - 12.00 uur
13.00 uur - 18.00 uur 
18.30 uur- 20.00 uur
                                  

© 2017 Jachthaven Wartena | Realisatie: WMMEDiA